Jouw kozijnen op maat snel geleverd!

De Saomad machine

Kerssens Kozijnen heeft er voor gekozen te gaan werken met de Saomad WP Just 3500. Hiermee willen we toonaangevend en innovatief blijven binnen onze bracnhe, en tegelijkertijd onze klanten nóg beter bedienen. Gerretsen Wijhe is exclusief importeur voor Nederland van Saomad bewerkingscentra en levert onder andere het type Saomad WP Just 3500. Samen met hen zijn we dit project aangegaan.

De voordelen van de Saomad WP Just zijn onder andere de enorme flexibiliteit in productie van verschillende onderdelen, efficiënt buffersysteem voor laden en ontladen van de machine, een zwaar geconstrueerd laadstation, bewerkingstafel en –units, het zeer beperkte benodigd vloeroppervlak van 50 tot 60m2, een zeer laag energieverbruik en een benodigde afzuigcapaciteit van slechts 2000m3/uur.

De WP Just is het resultaat van vele jaren ervaring op het gebied van de ontwikkeling en productie van machines voor de Timmerindustrie. De oude concepten voor het produceren van ramen, deuren en kozijnen hebben nu plaats gemaakt voor dit hightech bewerkingscentrum.

Jouw kozijnen vlot gereed

Normaal gesproken duurt het maken van nieuwe kozijnen ongeveer zeven weken. Dankzij de Saomad Woodpecker zijn jouw kozijnen op korte termijn gereed. Kozijnen worden zeer snel perfect en nauwkeurig geproduceerd. Zo kun jij of jouw klanten snel genieten van de nieuwe kozijnen.

Snel, precies en efficiënt

Order na order werkt deze machine ‘Just in time’ en zonder de aanwezigheid van een operator, dankzij het innovatieve systeem van belading en ontlading van de te bewerken producten. De uitgevoerde bewerkingen aan de zes zijden van een product garanderen het beste resultaat, zowel waar het de precisie als het afwerkingsniveau betreft.

Daarnaast is grote aandacht geschonken aan de veiligheid van de operator, een zo minimaal mogelijk energieverbruik en geluidsniveau.

Historie

Opgericht in de jaren 50 van de vorige eeuw, heeft SAOMAD al snel een specifieke positie verworven in de wereld van Italiaanse en Europese producenten van machines en installaties voor de houtverwerkende industrie.

In 1978 nam het bedrijf de strategische beslissing zich volledig te wijden aan de ontwikkeling van machines en technologieën voor de productie van houten ramen, kozijnen en deuren. De keuze om zich te specialiseren heeft er in geresulteerd dat SAOMAD zich al snel mocht rekenen tot één van de toonaangevende fabrikanten van machines en installaties in dit marktsegment.

Op dit moment maakt SAOMAD, gevestigd op een paar kilometer afstand van Padova, gebruik van een bebouwd oppervlak van 10.000m2 voor de productie van haar machines en installaties. Hier worden de machines ontwikkeld, geproduceerd en getest in de eigen fabrieken. Alle bewerkingen en productie van mechanische onderdelen worden op deze locatie uitgevoerd met behulp van geavanceerde bewerkingscentra.