Houten ramen en glaswerk

  • Houten ramen op maat
  • Snelle levertijd
  • FSC-gecertificeerd hout

Bij een houten kozijn hoort een houten raam. Samen geven ze je huis een stijlvolle uitstraling. Of je nu op zoek bent naar houten ramen voor een nieuwbouw- of renovatieproject: wij maken ze voor je op maat. Mét glas en het juiste hang- en sluitwerk.

Voor onze houten ramen gebruiken we alleen de beste soorten hard- en zachthout. En het mooie van hout is dat het ook nog eens duurzaam is. Het gaat lang mee en is onderhoudsvriendelijk.

Vraag naar onze PEFC of FSC® gecertificeerde producten.

Wij zijn FSC®-gecertificeerd onder COC-nummer SCS-COC-000652-AIF en PEFC-gecertificeerd onder SCS-PEFC/COC-000652-HZ.

Soorten houten ramen

Er bestaan verschillende soorten houten ramen. In onze Timmerfabriek maken we ze allemaal op maat, zodat ze perfect in jouw project passen.

Houten valraam

Een houten valraam zit met scharnieren vast aan de onderdorpel van een kozijn. Aan de bovenkant zit de hendel waarmee je het raam open kan zetten. Die ‘valt’ dan open, zodat alleen het bovenste gedeelte opengaat. Houten valramen zijn ideaal voor het doorluchten van een gebouw.

Houten draairaam

Een houten draairaam is het meest bekende raam. Aan een kant op het draairaam zit een hendel waarmee je het raam opendoet. Het draait dan naar binnen of naar buiten. Met een raamuitzetter of raamvastzetter zorg je ervoor dat het raam niet te ver opendraait.

Houten draaikiepraam

Een houten draaikiepraam kan net als een houten draairaam draaien. Daarnaast kan een draaikiepraam ook op de kiepstand: dan is het een soort valraam. Met een houten draaikiepraam kan je er dus voor kiezen om ‘m een beetje open te zetten of juist helemaal open. Ideaal, want soms heb je meer ventilatie nodig en soms maar een beetje.

Houten uitzetraam

Een houten uitzetraam zit aan de bovendorpel van je kozijn vast met scharnieren. Je kunt het dus aan de onderkant naar buiten toe opendoen. Ze zijn er in kleiner formaat voor bijvoorbeeld in het toilet, maar ook zeker groter voor bijvoorbeeld op de slaapkamer.

Houten schuifraam

Een houten schuifraam kan horizontaal of verticaal schuiven. Het grote voordeel van een houten schuifraam is dat het geen ruimte inneemt: het hoeft niet te draaien of te kiepen. En het kan ook niet dichtvallen door de wind.

Houten toogramen

Houten toogramen zijn vaste ramen met de bovenkant in de vorm van een boog. Een houten toograam doorbreekt de strakke lijnen van een huis en geeft het een uniek karakter. Hoe groot de boog in je toograam precies is, kun je zelf bepalen.

Houten stalramen

Traditioneel worden stalramen van gietijzer gemaakt. Wij kiezen echter voor hout. Deze aanpak behoudt de authentieke uitstraling zonder de nadelen van gietijzer. Onze houten stalramen zijn verkrijgbaar in diverse vormen en maten, van rond tot toog en van klein tot groot, met verschillende vakverdelingen.

Een houtsoort voor elk raam

Houten ramen maken we altijd van hetzelfde hout als de kozijnen waar ze in komen. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de houtsoort die bij jouw project past.  Hoe wil je dat het eruit ziet? Hoeveel waarde hecht je aan isolatiewaarde? En wat mag het kosten?

Waarom Sapeli Mahonie?

Sapeli Mahonie hardhout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Sapeli Mahonie is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahonie een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahonie is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom Meranti hardhout?

Meranti hardhout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Meranti is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahoni een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahoni is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom Finti?

Sapeli Mahoni hardhout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Sapeli Mahoni is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahoni een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahoni is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom Iroko hardhout?

Iroko hardhout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Iroko is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahoni een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahoni is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom Ayous zachthout?

Ayous zachthout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Ayous is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahoni een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahoni is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom eiken?

Eiken is een populaire keuze voor houten kozijnen, deuren en ramen vanwege zijn natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en opvallende nerfstructuur.

Het heeft een warme, goudbruine kleur en is zowel binnen als buiten te gebruiken. Hoewel eikenhout na verloop van tijd kan vergrijzen, wat voor sommigen aantrekkelijk is voor een rustieke uitstraling, kan de oorspronkelijke kleur behouden worden met regelmatig onderhoud en afwerking.

De kennis van Kerssens

De nieuwste technologieën
Ook voor kleinere klussen
Partner bij uitdagende projecten
Snellere levering op locatie
Alles op maat: geen uitdaging is te groot

Onze trotse partners

ISERO logo
AppolBouw logo
Aannemersbedrijf J.M. Pantjes logo
Rottinghuis logo
BPZ logo
Dakkapellen.nu logo
Bouwbedrijf Tadema Groningen logo
Samen Bouwzaken logo

Net opgeleverde projecten

Elk project is uniek. Of het gaat om oud-Hollandse kozijnen in een herenhuis of een schuifpui in een nieuwbouwproject: wij zijn trots op het resultaat. Bekijk onze projecten en je snapt waarom.

Zo gaan we te werk

In onze Timmerfabriek van de Toekomst maken we al onze maatwerk kozijnen zelf. Van ontwerp totdat het glas erin gaat. Zo zijn we zelf bij elke stap en houden we de kwaliteit hoog. Met de nieuwste technieken kunnen we elk kozijn maken dat je maar kunt bedenken.

Ontwerp

Samen gaan we aan de tekentafel zitten. Hoe ziet jouw project eruit, waar ben je naar op zoek, wat vind je mooi en wat vind je belangrijk? Op basis daarvan maken we een ontwerp. En je krijgt de offerte en een concrete planning er meteen bij.

Productie

Normaal gesproken kost het wel 7 weken om nieuwe kozijnen te maken. Maar met de moderne apparatuur en technieken in onze Timmerfabriek gaat dat een stuk sneller. En ook nog eens nauwkeuriger.

Afwerking

Alle kozijnen die onze Timmerfabriek uit komen, zijn ingespoten met Wijzonol ECO Onecoat. Deze coating vormt een soort schil om je kozijn. Zo blijft het beschermd tegen invloeden van buitenaf. Kleurtje erop? Ook dat kan in onze spuiterij.

Hang- en sluitwerk door Kerssens Kozijnen

Hang- en sluitwerk

Als laatste monteren we het hang- en sluitwerk: de hendel van je schuifpui, slot van de deur en de sluiting van het raam. Al ons hang- en sluitwerk heeft een SKG**-keurmerk. Dat betekent dat het inbraakwerend is.

Offerte aanvragen?

Snel hulp nodig bij jouw project? Binnen 2 dagen zit er een offerte in je inbox.

  • Een aanvraag in 3 klikken
  • Binnen 48 uur contact
  • Offerte op maat
Alles in eigen productie
Advies én montage
Proactieve partner
Aangesloten bij NBVT
© Copyright Kerssens Kozijnen 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen