Kerssens Kozijnen

Sapeli Mahonie

Om ervoor te zorgen dat je kozijnen, deuren en ramen lang meegaan, gebruiken we alleen hout van de allerbeste kwaliteit. Bijvoorbeeld Sapeli Mahonie: een hardhoutsoort die uitstekende duurzaamheidseigenschappen heeft en makkelijk te bewerken is.

Benieuwd of Sapeli Mahonie bij jouw project past?

Over Sapeli Mahonie

Sapeli Mahonie is prachtig hardhout met een rijke, roodbruine kleur en een gelijkmatige textuur. Mahonie is populair voor hoogwaardige houten kozijnen, deuren en ramen. Het heeft goede duurzaamheidseigenschappen en is relatief makkelijk te bewerken. Het grootste deel van onze kozijnen maken we van Mahonie. Daarnaast maken we ook onze houten ramen en deuren grotendeels van Mahonie.

Specificaties

Sapeli Mahonie valt meestal in duurzaamheidsklasse 2 of 3. Het hout is goed bestand tegen rot, schimmels en insecten. Dat betekent dat kozijnen van dit hout zeer lang meegaan en dat ze minimaal onderhoud nodig hebben. Om de levensduur nog eens extra te verlengen, verven we de Sapeli Mahonie kozijnen met Wijzonol ECO Onecoat.

Wij werken al zo lang als we ons kunnen herinneren met Mahonie voor kozijnen, ramen en deuren. We kennen de houtsoort van binnen en van buiten. We kunnen er dan ook alles mee wat je maar kunt bedenken. Zoek je bijvoorbeeld een maatwerk houten schuifpui, houten Centor-pui of een rond kozijn? Wij maken het voor je van Sapeli Mahonie of een van onze andere robuuste houtsoorten.

Botanische naam Entandrophragma Cylindrium
Herkomst West Afrika
Dichtheid 640 - 750 kg/m3 bij 12%-14% kg/m³
Brandwerend Ja, 30 minuten brandwerend
Duurzaamheidsklasse 2-3
Afwerking Zeer veel mogelijkheden

Offerte aanvragen?

Snel hulp nodig bij jouw project? Binnen 2 dagen zit er een offerte in je inbox.

  • Een aanvraag in 3 klikken
  • Binnen 48 uur contact
  • Offerte op maat
Alles in eigen productie
Advies én montage
Proactieve partner
Aangesloten bij NBVT
© Copyright Kerssens Kozijnen 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen