Houten kozijnen

 • Snelle levertijd
 • Afgewerkt met Wijzonol ECO Onecoat
 • FSC-gecertificeerd hout

Met nieuwe kozijnen geef je je huis een ander uiterlijk. Natuurlijk wil je dat dat er goed uitziet. Ons advies? Ga voor houten kozijnen!

Kozijnen van hout laten je huis er in een klap stijlvol uitzien. En ze hebben nog veel andere voordelen: hout is duurzaam, onderhoudsarm en stabiel. Jouw houten kozijnen maken we van de beste houtsoorten. Dat ziet er pas mooi uit!

Vraag naar onze PEFC of FSC® gecertificeerde producten.

Wij zijn FSC®-gecertificeerd onder COC-nummer SCS-COC-000652-AIF en PEFC-gecertificeerd onder SCS-PEFC/COC-000652-HZ.

Maatwerk houten kozijnen met Wijzonol ECO Onecoat

Premium afwerking

Alle houten kozijnen spuiten we in onze timmerfabriek in met Wijzonol ECO Onecoat. Dit is een hoogwaardige coating die een soort schil om je kozijn vormt. Zo blijft het altijd beschermd tegen elke invloed van buitenaf, bijvoorbeeld rot.

Alles in één keer

Geef ons jouw opdracht en we leveren een totaalproduct bij je af. Glas in je vaste raam, draaikiepraam of deur? We zetten het er meteen voor je in. Ook de veiligste hang- en sluitsystemen er meteen bij? Regelen we voor je. Al onze sluitsystemen hebben het politiekeurmerk (SKG**). Bang voor inbrekers hoef je dus niet te zijn.

Maatwerk houten kozijnen bij Kerssens Kozijnen in Grootegast

De voordelen van houten kozijnen

 • Lange levensduur
 • Mooie uitstraling
 • Hoge brandwerendheid
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Goede isolatie

Een houtsoort voor elk kozijn

Krijgt jouw huis houten kozijnen? Dan is het belangrijk om over de houtsoort na te denken. Hoe wil je dat het eruit ziet? Hoeveel waarde hecht je aan isolatiewaarde? En wat mag het kosten?

Waarom Sapeli Mahonie?

Sapeli Mahonie hardhout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Sapeli Mahonie is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahonie een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahonie is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom Meranti hardhout?

Meranti hardhout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Meranti is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahoni een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahoni is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom Finti?

Sapeli Mahoni hardhout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Sapeli Mahoni is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahoni een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahoni is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom Iroko hardhout?

Iroko hardhout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Iroko is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahoni een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahoni is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom Ayous zachthout?

Ayous zachthout is een duurzame houtsoort afkomstig uit Zuid-Amerika. Het hout heeft een opvallende roodbruine kleur en een fijne nerfstructuur. Door zijn hardheid en sterkte wordt het vaak gebruikt voor buitentoepassingen.

Ayous is tevens goed bestand tegen vocht, waardoor het ook geschikt is voor constructies die aan water worden blootgesteld, zoals bruggen en steigers. Dankzij zijn duurzaamheid en esthetische eigenschappen is Sapeli Mahoni een populaire keuze onder architecten en bouwers. Een trend die we de laatste jaren zien op het gebied van hardhouten kozijnen is de terugkeer naar traditionele stijlen en designs. Dit betekent dat meer mensen kiezen voor kozijnen met klassieke details, zoals panelen en profileringen. Wat betreft de kosten, Sapeli Mahoni is een hoogwaardige houtsoort en daarom zijn de prijzen over het algemeen hoger dan die van andere houtsoorten. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de afmetingen en het ontwerp van de kozijnen, etc.

Waarom eiken?

Eiken is een populaire keuze voor houten kozijnen, deuren en ramen vanwege zijn natuurlijke schoonheid, duurzaamheid en opvallende nerfstructuur.

Het heeft een warme, goudbruine kleur en is zowel binnen als buiten te gebruiken. Hoewel eikenhout na verloop van tijd kan vergrijzen, wat voor sommigen aantrekkelijk is voor een rustieke uitstraling, kan de oorspronkelijke kleur behouden worden met regelmatig onderhoud en afwerking.

De kennis van Kerssens

De nieuwste technologieën
Ook voor kleinere klussen
Partner bij uitdagende projecten
Snellere levering op locatie
Alles op maat: geen uitdaging is te groot

Onze trotse partners

ISERO logo
AppolBouw logo
Aannemersbedrijf J.M. Pantjes logo
Rottinghuis logo
BPZ logo
Dakkapellen.nu logo
Bouwbedrijf Tadema Groningen logo
Samen Bouwzaken logo

Zo gaan we te werk

In onze Timmerfabriek van de Toekomst maken we al onze maatwerk kozijnen zelf. Van ontwerp totdat het glas erin gaat. Zo zijn we zelf bij elke stap en houden we de kwaliteit hoog. Met de nieuwste technieken kunnen we elk kozijn maken dat je maar kunt bedenken.

Ontwerp

Samen gaan we aan de tekentafel zitten. Hoe ziet jouw project eruit, waar ben je naar op zoek, wat vind je mooi en wat vind je belangrijk? Op basis daarvan maken we een ontwerp. En je krijgt de offerte en een concrete planning er meteen bij.

Productie

Normaal gesproken kost het wel 7 weken om nieuwe kozijnen te maken. Maar met de moderne apparatuur en technieken in onze Timmerfabriek gaat dat een stuk sneller. En ook nog eens nauwkeuriger.

Afwerking

Alle kozijnen die onze Timmerfabriek uit komen, zijn ingespoten met Wijzonol ECO Onecoat. Deze coating vormt een soort schil om je kozijn. Zo blijft het beschermd tegen invloeden van buitenaf. Kleurtje erop? Ook dat kan in onze spuiterij.

Hang- en sluitwerk door Kerssens Kozijnen

Hang- en sluitwerk

Als laatste monteren we het hang- en sluitwerk: de hendel van je schuifpui, slot van de deur en de sluiting van het raam. Al ons hang- en sluitwerk heeft een SKG**-keurmerk. Dat betekent dat het inbraakwerend is.

Offerte aanvragen?

Snel hulp nodig bij jouw project? Binnen 2 dagen zit er een offerte in je inbox.

 • Een aanvraag in 3 klikken
 • Binnen 48 uur contact
 • Offerte op maat
Alles in eigen productie
Advies én montage
Proactieve partner
Aangesloten bij NBVT
© Copyright Kerssens Kozijnen 2024 Gebouwd door Saam' Marketing uit Groningen